U BiH magla smanjuje vidljivost

U BiH magla smanjuje vidljivost

Objavio: -

U Bosni i Hercegovini magla jutros smanjuje vidljivost na većini dionica koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove. Izdvaja se autoput A-1 Tarčin-Zenica, magistralni putevi Zenica-Doboj, Konjic-Mostar, Kiseljak-Kaonik-Vitez, Bugojno-Novi Travnik, Glamoč-Mlinište, kao i putevi na području Sarajeva, Bihaća, Foče i Doboja.

Niske temperature pogoduju formiranju poledice na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz, pa se apeluje na maksimalno opreznu vožnju. Posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Povremene obustave saobraćaja zbog minerskih ili deminerskih radova, tokom dana aktuelne su na magistralnim putevima M-19.3 Rogatica-Ustiprača, M-4 Teslić-Kotor Varoš i M-16 Banja Luka-Jajce.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi. Izdvajaju se magistralni putevi: M-17 Žepče-Nemila, M-16 Banja Luka-Jajce, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Tuzla-Priboj.

Zbog radova na području Hrvatske, vozači se upozoravaju na moguće gužve i duža zadržavanja na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja.

Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.