U BiH narednih dana nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

U nedjelju, 25. augusta, umjereno ili pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Na jugu Hercegovine uglavnom bez padavina. Padavine lokalno mogu biti i obilnije, praćene jakim udarima vjetra i gradom. Vjetar slab do umjeren, u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 21 do 26, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 °C.

Osvježenje u vidu mjestimičnih pljuskova i nešto ugodnijih temperatura, izraženije u centralnim dijelovima zemlje, pozitivno će djelovati na raspoloženje većine populacije.

Na jugu vruće kao i proteklih dana, pa je preporuka ne izlagati se pretjerano suncu u najtoplijem dijelu dana i zaštiti od sunčevog zračenja, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U ponedjeljak 26.augusta, umjereno ili pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne ili u večernjim satima u većem dijelu Bosne sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 24, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 °C.

U utorak, 27.augusta, umjereno oblačno i nestabilno vrijeme. Poslijepodne naoblačenje u većem dijelu Bosne može usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. U Hercegovini pljuskovi sa grmljavinom se očekuje na sjeveru i sjeveroistoku. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 24, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 °C.

U srijedu 28. augusta, malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Poslijepodne naoblačenje u većem dijelu centralne i sjeverozapadne Bosne može usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 25, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.