U BiH za vikend oblačno, slaba kiša moguća u Hercegovini

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

U Bosni i Hercegovini sutra će preovladavati umjereno oblačno vrijeme.

 

U Bosni mjestimično će biti s maglom i niskim oblacima. Puhat će vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna uglavnom između 10 i 16 stepeni.

 

Za subotu, 23. novembra Bosni i Hercegovini se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bit će s maglom i niskim oblacima. Puhat će vjetar slab do umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna uglavnom između 9 i 14, na jugu zemlje do 17 stepeni.

 

U Bosni i Hercegovini će u nedjelju 24. novembra preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša je moguća u Hercegovini, jugozapadnim i centralnim područjima Bosne.

 

Puhat će vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje do 18 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.