U BKC-u Tuzla promovisana knjiga Donne Ares “Soba za nikoga” /FOTO/

U BKC-u Tuzla promovisana knjiga Donne Ares “Soba za nikoga” /FOTO/

Objavio: -

Azra Kolaković – Donna Ares mjesecima je izazivala divljenje svojom hrabrošću u borbi protiv karcinoma. Period liječenja trajao je jače od godinu dana, a kroz šta je sve prošla, ko joj je pomagao, ko odmogao u teškim trenucima, te kako je sve podnijela, najbolje je opisala u svojoj knjizi ”Soba za nikoga” koja je promovisana u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli, pred oko 300 ljubitelja pisane riječi.

Ovo svojevrsno djelo koje na najbolji način opisuje istrajnost u borbi protiv karcinoma, puno optimizma, vjere i ljubavi, promovisano je u Tuzli u organizaciji RTV Slon i BKC Tuzla, a o njemu su govorili dr. Adnan Delibegović, načelnik Klinike za onkologiju, hematologiju i radioterapiju UKC-a Tuzla, mr.sci. Albina Vicković, urednica Informativnog programa RTV Slon i Remira Osmanović – glumica Narodnog pozorišta Tuzla, i naravno autorica.

Knjiga “Soba za nikoga” zapravo je školski prikaz djela, koje govori o fazama kroz koje je autorica Azra Kolaković – Donna Ares prošla, a koje su predstavljale  trnovit put do pobjede, pobjede koja život znači.

“Optimizam je bio presudan u mojoj borbi protiv ove opake bolesti. Neizostavna podrška porodice, prijatelja, kolega i ljudi koji su se kao i ja borili, a neki se još uvijek bore sa ovom opakom bolešću, pomogli su mi da prevaziđem sve barijere i da sutra uđem u novi dan zdrava, kao pobjednik,” kazala je Azra Kolaković – Donna Ares čije je djelo svojevrsni životni dnevnik i podsjetnik da nikada ne treba odustajati u životu.

Promociji knjige posebnu notu dali su učenici Srednje muzičke škole u Tuzli, ali i sama autorica Azra Kolaković – Donna Ares koja je svoju muzičku karijeru pod umjetničkim imenom Donna Ares upravo počela u Tuzli davne 1997. godine.