U Domu penzionera Tuzla pozitivno bilo 19 korisnika i četiri uposlenika

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

U Domu penzionera Tuzla 19 korosnika i četiri uposlenika bili su pozitivni na korona virus.

Prvi slučaj zaraze korona virusom registrovan je prije 15-tak dana kod pacijentice koja je trebala biti podvrgnuta operaciji u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, a prije zahvata testirana je na korona virus. Test je bio pozitivan, a pacijentica je bila bez simptoma. Kako nam je potvrdio stručni saradnik za odnose s javnošću Doma penzionera Tuzla Admir Muslimović, ova korisnica Doma je izašla iz izolacije i to bez ijednog simptoma.

Nakon potvrde zaraze kod ove korisnice, izvršeno je testiranje i korisnika Doma koji su bili s njom u kontaktu, te uposlenika. Testiranje je pokazalo da su 19 korisnika i četiri uposlenika također imali korona virus.

”Dvije uposlenice su imale simptome i potvrđen im je korona virus, dok su korisnici svi asimptomatski, niko nema teže kliničke slike. Na šestom spratu ove ustanove formiran je izolatorij, gdje su smješteni pozitivni. Međutim, neki od njih već izlaze iz izolacije”, potvrdio nam je Muslimović.

Kaže da se od pojave prvih slučajeva zaraze korona virusa poduzimaju sve mjere kako bi se spriječilo dalje širenje virusa.