U dvije saobraćajne nesreće teško povrijeđene dvije osobe

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Kako je za RTV Slon potvrđeno u MUP-u TK u protekla 24 sata dogodilo se 12 saobraćajnih nesreća, u okviru kojih je povrijeđeno osam osoba, od toga dviije osobe su zadobile teške tjelesne povrede.

U ponedjeljak, 16. septembra, u 11:45 sati, u tuzlanskoj ulicii Bosne Srebrene dogodila se saobraćajna nesreća u okviru koje je povrijeđena maloljetna, šesnaestogodišnja pješakinja. Šesnaestogodišnjakinju je udarilo pmv marke Renault kojim je upravljao F.H. (rođen 1955. godine) iz Tuzle. Povrijeđena je prevezena u UKC Tuzla, gdje su joj na Odjelu ortopedije konstatovane teške tjelesne povrede, dok se na Odjelu hirurgije ljekari nisu izjasnili o stepenu povreda, te je zadržana na liječenu na ovom odjelu.

U ponedjeljak, 16. septembra u 17:10 sati dogodila se saobraćajna nesreća u mjestu Babunovići, općina Srebreniku u kojoj su učestvovali pmv Audi, kojim je upravljao S.M. (rođen 1968. godine) iz Babunovića i moped kojim je pravljao M.H. (rođen 1966. godine) iz Srebrenika, koji je ovom prilikom zadobio teške tjelesne povrede konstatovane u UKC Tuzla na Odjelu hirurgije, te je pušten na kućno liječenje.