U Hrvatskoj 7 novozaraženih koronavirusom, ukupno 46

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je u nedjelju da je u Hrvatskoj sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom te ih je sada ukupno 46.

“Pet novih je u Osijeku, riječ je o obiteljskom širenju i 2 nova slučaja u Zagrebu. Oni su recentni i nemamo relevantne informacije o nastanku bolesti”, izvijestio je Beroš na konferenciji Nacionalnog stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske.

Ukupno su 724 uzorka u testiranju te ih je 38 u obradi, dodao je.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić kazala je da oboljeli nemaju teže simptome te da nema novosti niti u stanju kod prethodno oboljelih.

Naglasila je važnost da se ljudi pridržavaju propisanih mjera samoizolacije, za sprječavanje širenja koronavirusa, javila je Hina.

Šef HZJZ-a Krunoslav Capak kazao je da će sve kontakte zaraženih i njihovo kretanje znati kroz par sati te će donijeti odgovarajuće mjere. Kazao je i da se procedura na granici pojednostavila te da je to donijelo smanjenje gužvi.

Stožer civilne zaštite i resorna ministarstva promijenili su dosadašnji postupak na graničnim prijelazima prema putnicima koji dolaze iz zemalja visokog rizika, čime je omogućen brži prelazak putnika preko granica.

Izvor: RTV SLON / Fena