-5 C
Tuzla
09.12.2023.

U Lukavcu održan Karate Kup ”Lukavac 2020”

Jučer je u Lukavacu u okviru manifestacije “Dani općine Lukavac” u sportskoj dvorani održan jubilarni 20-ti Karate KUP “Lukavac 2020”, na kojem se okupilo oko 200 takmičara iz 23 kluba FBiH.

I ako se takmičenje zbog preventivnih mjera u vezi sa COVID 19 održavalo bez publike, sa reduciranim brojem kategorija i takmičara svakako nije nedostajalo dobrih nastupa u katama i borbama za sve uzraste.

Karate klub “Sensei” Turija-Lukavac se potrudio da bude dobar domaćin, obezbijedio je sve uslove za normalno odvijanje takmičenje. Klub je svim takmičarima u nezvaničnim kategorijama u katama dodijelio medalje i diplome.

Po završetku turnira, nakon sumiranja rezultata  Karate klub “Sensei” Turija-Lukavac je zauzeo prvo mjesto u generalnom plasmanu, ali su pehari za najuspješnije tri  gostujuće ekipe otišli u ruke;

  1. KK “UNIJA” Tešanj
  2. KK “DO” Tuzla
  3. KK “Šotokan” Živinice

Najuspješniji takmičari turnira su

  1. Šejla Aščić  iz KK “DO” Tuzla i
  2. Benjamin Talović iz KK “Sensei” Turija-Lukavac

U okviru turnira u apsolutnoj kategoriji za seniore, gdje su bile obezbijeđene i novčane nagrade, pobjednici su:

  1. Hana Kapo iz KK “Baščaršija” Sarajevo i
  2. Antonio Divković iz KK “Forma” Tuzla

U egzibicionom meču mix tim KK “Sensei” Turija-Lukavac savladao je 3:1 ekipu kombinovanu ekipu klubova iz  Sarajeva. Za KK “Sensei” nastupali su Amina Huskić, Medina Baraković, Nejra Softić, Amar Hodžić i Haris Halilović.

Klub se zahvaljuje svim učesnicima turnira, takmičarima, trenerima, sudijama, volonterima Omladinskoj grupi “Kvart” Lukavac i svim drugim koji su pomogli u organizaciji i provođenju  ovog događaja.

 

Vezane vijesti

TUZLA