15.5 C
Tuzla
13.08.2022.

U Narodnom pozorištu Tuzla na programu dvije predstave

U Narodnom pozorištu Tuzla dvije predstave ”O štetnosti duhana i tako tome slično” i ”Budala na večeri”

Večeras, 23. februara u Narodnom pozorištu Tuzla izvest će se specifična komedija, ”O štetnosti duhana i tako tome slično”, koja na trenutke počinje ličiti na horor. Sastavljena je iz nekoliko tema i motiva Čehovljevih komada sa samo dva lika: Ivanom Vasiljevičem (Damir Mahmutović) i Natalijom Ivanovnom (Alisa Brkić). Iako počinje sa upozorenjem o štetnosti poroka na zdravstveno stanje, priča će na kraju otkriti šta je to zapravo najviše naštetilo Ivanu – i to psihički.

Damir Mahmutović je ujedno i dramaturg i reditelj predstave, uz Emina Hajrića kao saradnika za režiju.

Posljednja komedija na repertoaru u četvrtak, 25. februara, je najizvođenija komedija Narodnog pozorišta Tuzla – “Budala na večeri”, koja je premijeru imala još 2015. godine.

„Budala na večeri“ je poznati film i predstava Francisa Vebera o pariškom biznismenu (Milenko Iliktarević) koji organizuje „večere idiota“ gdje svake sedmice dovode novu „budalu“ kako bi, zajedno sa svojim kolegama i prijateljima, ismijavali njihove karaktere. Međutim, u slučaju kada zbog bola u leđima propadne prvobitni plan, a „budala“ (Edis Žilić) odbije otići, ishod predstave je svojevrsna mala osveta velikim moćnicima koji se igraju životima običnih ljudi.

Režiju predstave potpisuje Midhat Kušljugić, a u predstavi igraju još i: Elvis Jahić, Remira Osmanović, Željka Marinić/Jasmina Dedić, Siniša Udovičić i Midhat Kušljugić.

Obje predstave su u Narodnom pozorištu Tuzla sa početkom u 19:30 sati.

Iako sala NP Tuzla broji 290 mjesta, zbog epidemioloških mjera za prevenciju širenja Koronavirusa, broj mjesta je ograničen na 70 posjetilaca. Svi posjetioci su obavezni držati distancu, nositi masku tokom predstave, te izvršiti dezinfekciju ruku prilikom ulaska.

Preporuka NP Tuzla su rane rezervacije ulaznica putem maila [email protected] ili pozivom na telefone pozorišta: 035/251-645 i 251-646. Prodaja ulaznica vršit će se na blagajni pozorišta sat prije, a ulazak publike u salu 15 minuta prije početka predstave.

Iako su mjesta u sali udaljena preporučenom distancom od dva metra, za članove porodica mogu se organizovati i posebna mjesta, odnosno sjedišta jedno do drugog.

POSLJEDNJE DODANO