U naselju Bare pokrenuto klizište

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Na području Grada Tuzla u naselju Bare, ulica Hajrudina Mešića bb je radi izvođenja radova na iskopu zemlje bagerom došlo do pokretanja klizišta širine cca 30 metara i visine 20 metara koje ugrožava nekoliko vikend objekata u neposrednoj blizini. Ekipa službe cvilne zaštite Grada Tuzla će u toku dana izaći na lice mjesta radi procjene ugroženosti okolnih objekata.

Općina Kalesija

Jučer u poslijepodnevnim satima jako nevrijeme praćeno kišom i gradom veličine lješnjaka do veličine oraha zahvatilao je područje općine Kalesija. Grad je napravio veću materijalnu štetu na vozilima i poljoprivrednim dobrima.

Grad Gračanica

Jučer u poslijepodnevnim satima jako nevrijeme praćeno jakom kišom i grmljevinom i gradom zahvatilo je područje Grada Gračanica, MZ Donja Orahovica, MZ Miričina i MZ Lukavica uslijed čega je došlo do izlijevanja manjih lokalnih vodotoka koji su poplavili dio puta M – 4 doboj Tuzla u naslju Miričina radi čega je saobraćaj na pomenutoj dionici bio privremeno zatvoren. Uslijed izlijevanja lokalnih vodotoka oštećeno je više lokalnih puteva a na putnim komunikacijama ima dosta naplavinskih nanosa