20 C
Tuzla
01.12.2023.

U nedjelju košarkaši Slobode protiv Zrinjskog iz Mostara

U deset posljednjih kola Premijer lige BiH OKK Sloboda zabillježila je maksimalnih deset pobjeda, a novi test ekipu Slobode očekuje u nedjelju protiv ekipe Zrinjskog iz Mostara.  Na današnjoj press konferenciji u povodu predstojeće utakmice iz Stručnog štaba osvrnuli su se na dosadašnji veliki uspjeh.

„Taj niz od deset pobjeda je bio najveći motiv da su igrači prešli preko granice bola i napravili jedan vrhunski rezultat u ovom dijelu sezone i sa te strane možemo biti zadovoljni“ rekao je Nedim Džemić, šef Stručnog štaba OKK “Sloboda” Tuzla

U posljednoj utakmici koju su odigrali protiv ekipe Bosna iz Sarajeva, ekipa Slobode je osigurala pobjedu sa čak četiri igrača manje.  Imperativ za nastavak pobjedničkog niza jeste spremnost i napadački stav ekipe, naročiot zbog toga što se utakmica igra na domaćem terenu.

„Onakav odnos ako bude kao ulazak protiv Bosne u Sarajevu mislim da možemo očekivati i naša je obaveza na našem terenu. Sve osim togaq bilo bi pogrešno i šansa za protivničku ekipu, naročito zboig toga što se Zrinjski bori za opstanak u ligi”  dodao je  Džemić

Iako je ekipa u posljednja dva mjeseca igrala u teškom ritmu, kada je riječ o atmosferi koja vlada u timu , spremni su za ekipu iz Mostara.

„ Maksmalno se spremamo za utakmicu i za ekipu Zrinjskog koja je imala nekih svojih problama u toku ove sezone, a u svoje redove su doveli nekoliko igrača i izvršili pojačanje te dolaze u izmjenjenom sastavu u odnosu na prvu utakmicu. Kao i svaku utakmicu mi ćemo gledati da je što bolje odigrammo od samog starta i da pobjedimo”  zaključio je  Draško Albijanić, igrač OKK Sloboda.

Utakmica je na rasproedu u nedjelju u 17 sati u SKPC Mejdan uz  poštivanje svih higijensko epidemioloških mjera.

 

 

Vezane vijesti

TUZLA