28 C
Tuzla
27.05.2022.

U novom izdanju političkog magazina “Tačka” analiziramo posljednje sankcije i moguće refleksije istih u BiH

Danas od 21:00 sat u programu TV Slon gledajte novo izdanje političkog magazina “Tačka” u kojem sa tuzlanskim advokatom Damirom Alićem – pravnim ekspertom, analiziramo posljednje izrečene sankcije za političke i pravosudne dužnosnike u BiH. 

Iz opisa emisije izdvajamo: 

Ujedinjeno kraljevstvo objavilo je prve sankcije iz paketa sankcija za BiH zbog narušavanja legitimeta i fukcionalnosti države i to Milorada Dodika i Željku Cvijanović. Istoga dana, zbog uključenosti u visoku korupciju Asim Sarajlić i zbog učestvovanja u aktivnostima kojima su podrivane demokratske institucije BiH – Gordana Tadić, nove su osobe na američkoj crnoj listi. Visoki predstavnik Kristijan Šmit upotrijebio je Bonske ovlasti kojima je suspendirao upisivanje državne imovine kao imovine entiteta. O sankcijama, crnim listama i Bonskim ovlastima govorimo u novom izdanju političkog magazina Tačka.

Reakcije pljušte na sve strane, jedni pozdravljaju sankcije i suspenzije, drugi prijete mogućim posljedicama. Šta nakon novih sankcija, koje su moguće refleksije, završavaju  li međunarodni partneri ono što domaći dužnosnici nisu decenijama? Je li riječ o vrhuncu političke krize u BiH ili je riječ o rješenjima iste, samo je dio pitanja na koje odgovore tražimo u novom izdanju političkog magazina „Tačka“.

Podsjećamo, novo izdanje političkog magazina “Tačka” emitujemo večeras od 21:00 sat u programu TV Slon. 

Ukoliko ste propustili naše prošlosedmično izdanje, snimak emisije u kojoj smo govorili o porodiljnim naknadama od 1.000 KM i jednokratnoj novčanoj pomoći, možete pogledati u produžetku teksta. 

Krešić: Porodiljne naknade nisu politikanstvo već nova pronatalitetna mjera koja se realizira!

POSLJEDNJE DODANO