U Općinskom sudu u Tuzli održana edukacija o primjeni epidemioloških mjera

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Predstavnici Zavoda za javno zadravstvo i Kantonalne uprave Civilne zaštite danas su u Općinskom sudu u Tuzli održali edukaciju o temi Primjene epidemioloških i zdravstvenih mjera u pravosudnim institucijama u Tuzlanskom kantonu. Ciljne grupe ovog predavanja su predstavnici svih pravosudnih ustanova, a ključne teme edukacije bile su dobijanje neophodnih i dodatnih informacija o mogućnosti i potrebi potpune i pravilne primjene epidemioloških mjera.

“Smatram da Općinski sud u Tuzli se u potpunosti pridržava epidemioloških mjera, od dezinfekcije ruku, mjerenja temperature, nošenja maski, vizira u pisarnici, tako da obzirom da imamo ovdje najvećih broj zaposlenih, poenta i cilj bili su da provjerimo da li neke mjere treba ublažiti imajuži u vidu opći trend u državi i da vidimo treba li neke mjere pooštriti” – kazao je dr.sc. Muhamed Tulumović, predsjednik Općinskog suda u Tuzli.

Predstavnica Zavoda za javno zdravstvo TK istakla je važnost primjene epidemioloških mjera.

Ono što sam mogla vidjeti dolaskom ovdje jeste da se pridržavaju svih tih mjera, što je najbitnije naglasak staviti na redovno pranje i dezinfekciju ruku, da nosimo maske, ograničiti broj korisnika. Ne znam na koji način funkcionišu sudovi, ne znam tu problematiku, ali treba ograničiti broj korisnika koji će ulaziti na ročišta” – naglasila Jasmina Brkić Džambić, epidemiolog u Zavodu za javno zdravstvo TK.