1 C
Tuzla
31.01.2023.

U petak izbor najboljeg sportiste BiH

Bosna i Hercegovina će u petak 22. put dobiti najboljeg sportistu i sportistkinju godine. Svečana ceremonija 22. Izbora najboljeg sportiste BiH bit će održana u hotelu Holiday sa početkom od 20 sati.

Kao i ranijih godina nagrade će biti dodijeljene u 12 kategorija. U najužoj konkurenciji za najboljeg sportistu ove godine ostali su tekvandoista Nedžad Husić, nogometaš Nemanja Bilbija i košarkaš Džanan Musa.

Tri kandidatkinje za krunu najbolje sportistkinje BiH su odbojkašica Dajana Bošković, plivačica Lana Pudar i biciklistkinja Lejla Njemčević.

Odlukom stručnog žirija kojim ove godine predsjedava proslavljeni nogometaš Nikola Nikić, za nagradu najbolja ekipa konkurišu muška košarkaška reprezentacija BiH, ženska odbojkaška reprezentacija BiH i Hrvatski športski klub Zrinjski. U najužem izboru za  trenera godine našli su se Stevan Ljubičić, Goran Grahovac i Sergej Jakirović.

Također, bit će uručene nagrade i za najperspektivniju sportistkinju, najperspektivnijeg sportistu, za životno djelo, za fer-plej i razvoj sporta. Nagrađeni će biti najbolji sportista za osobe s invaliditetom, kao i najbolja ekipu u sportu za invalide.

 

POSLJEDNJE DODANO