-1 C
Tuzla
08.12.2023.

U ponedjeljak konačna lista Javnog poziva za sufinansiranje nabavke kotlova na pelet

Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice TK u ponedjeljak će objaviti  konačnu listu kandidata  koji su u drugom krugu javnog poziva za sufinansiranje mjera smanjenja zagađenosti zraka na području Tuzlanskog kantona za august ove godine, ispunili uslove, potvrdio je za RTV Slon ministar prostornog uređenja i zaštite okolice TK, Elvir Rožnjaković.

U drugom krugu Javnog poziva na adresu resornog ministarstva stiglo je više od 200 prijava, te je Javni poziv zbog utroška sredstava zatvoren 1. septembra. Nakon objave konačne liste, uslijedit će i potpisivanje uguvorima sa kandidatima koji su ispunili uslove. Ovim Javnim pozivom korisnicima koji su ispunili uslove, bit će subvencionirano 50% troškova u nabavci kotlova na pelet, a najviše do 2000 KM.

Zatvaranjem ovog Javnog poziva, u 300 domaćinstava na području TK kotlovima na pelet bit će zamijenjene peći na čvrsto gorivo. Iz resornog ministarstva najavili su ovakve projekte i u budućnosti, a sve s ciljem smanenja zagađenosti zraka.

Vezane vijesti

TUZLA