U povodu Dana Općine Kalesija upriličen prijem za dobitnike ratnih priznanja

U povodu Dana Općine Kalesija upriličen prijem za dobitnike ratnih priznanja

Objavio: -

U okviru obilježavanja Dana Općine Kalesija danas je u kabinetu općinskog načelnika upriličen prijem za dobitnike najvećeg ratnog priznanja “Zlatni ljiljan” i “Zlatna policijska značka”, ratne komandante vojnih jedinica i generale, predsjednike boračkih organizacija i udruženja te za dosadašnje predsjednike i načelnike općine.

– Mi svake godine upriličimo prijeme za navedene kategorije jer smatram da su oni nosioci aktivnosti kada je u pitanju odbrana Kalesije. Mi 23. maj slavimo kao dan oslobođenja naše općine od agresora čime smo postali prvi oslobođeni grad u BiH. Nažalost moji prethodnici to nisu znali iskoristiti kako bi naša općina od većih nivoa vlasti bila bolje tretirana i kako bi danas po tome bili prepoznatljivi. Ja ću sve učiniti da se o tome više govori i da se priča mlađim naraštajima o uspjesima kalesijskih branilaca – kazao je Džafić.

Načelnik je na svečanom prijemu prisutne upoznao s aktivnostima koje se provode u Općini, ali i sa planom rada u budućem periodu.

Džafić je pozvao sve građane općine da sutra 23. maja istaknu na svojim kućama i stanovima državne zastave, jer su one dokaz da smo se odbranili i da smo ponosni na ono što smo branili, a to je općina Kalesija i država Bosna i Hercegovina, saopćeno je iz Općine Kalesija.