U protekla 24 sata u tri saobraćajne nesreće teško povrijeđene tri osobe

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Kako je za RTV Slon potvrđeno u MUP-u TK u protekla 24 sata na području TK dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda, u okviru kojih su teže povrijeđene tri osobe, tri osobe su zadobile tjelesne povrede o kojima se ljekari nisu izjasnili, tri osobe su zadobile lakše tjelesne povrede i tri saobraćajne nesreće su bile sa materijalnom štetom.

U okviru saobraćajne nesreće koja se dogodila u petak, 06. septembra, u ulici M. Tita u Tuzli teže je povrijeđen pješakak inisijala N.Š. (rođen 1947.) kojem je povrede nanio vozač autobusa inicijala A.B. (rođen 1983. godine). Povrijeđenom su povrede konstatovane od strane ljekara UKC-a Tuzla.

Uviđaj su obavili pripadnici OKP PU Tuzla.

Oko 22:10 sati, također, 06. septembra, dogodila se saobraćajna nesreća u mjestu Sadnice, općina Banovići, a teže je povrijeđena ženska osoba inicijala N.S. koja je upravljala pmv marke Ford Focus. Povrede je zadobila usljed gubitka kontrole nad vozilom i slijetanja s kolovoza. Saputnik u vozilu, maloljetno dijete, je zadobilo povrede o čijem stepenu se ljekari nisu izjasnili.

Uviđaj su obavili pripadnici OKP PU Banovići.

Jutros oko 01:50 sati dogodila se saobraćajna nesreća u ulici M.H. Uskufija prilikom koje je povrijeđen vozač motocikla A.M. (rođen 1986. godine) koji je izgubio kontrolu nad motociklom i pao, pri tome zadobio teške tjelesne povrede, konstatovane od strane ljekara UKC-a Tuzla, te pušten na kućno liječenje.

Uviđaj su obavili pripadnici OKP PU Tuzla.