32 C
Tuzla
17.07.2024.

U prvih osam mjeseci ove godine vozačima u TK izdato 64 000 prekršajnih naloga

Na putevima u TK u periodu januar – avgust dogodilo se 1763 saobraćajne nesreće, te je u odnosu na isti period prošle godine broj saobraćajnih nesreća smanjen za 226 saobraćajnih nesreća ili za 11, 4 posto. „Kada je riječ o teže povrijeđenim licima možemo reći da je taj broj na nivou prošlogodišnjeg. Međutim, moram reći da je povećan broj smrtno stradalih lica za osma mjeseci ove godine u odnosu na isti periodu prošle godine“, istakla je Amra Kapidžić, glasnogovornica Uprave policije TK.

Prema njenim riječima najveći uzročnik saobraćajnih nesreća su vozači, koji ne poštuju Zakon o bezbijednosti saobraćaja na putevima u TK. Kapidžić dodaje: „Kada je riječ o bezbijednosti saobraćaja, Uprava policije poduzima niz i preventivnih i restiktivnih akcija s ciljem i održanja i povećanja stepena bezbijednosti svih učesnika u saobraćaju, shodno kojim je u posmatranom periodu izdato blizu 64 000 prekršajnih naloga zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbijednosti saobraćaja. Oko polovine ovih prekršaja izrečeno je zbog prekoračenje brzine kretanja vozilom“.

Iz Uprave policije MUP-a TK apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način daju doprinos očuvanju svog, ali i života svih učesnika u saobraćaju.

 

Vezane vijesti

TUZLA