U RS-u 13 novih slučajeva zaraženih korona virusom

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Novih 13 slučajeva zaraženih korona virusom potvrđeno je jutros u RS-u, što je ukupno 103 osobe koje u ovom trneutku imamo pozitivne na korona virus, kazao je Ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske Alen Šeranić.

Šest osoba je iz Banja Luke, dvije iz Broda, jedna iz Teslića, jedna iz Laktaša, tri iz Kozarske Dubice.

Od ovih 13 osoba četiri se nalaze u UKC –u Republike Srpske, dok su ostali kod kuće i svi su stabilnog zdravstvenog stanja. Osam muškaraca i pet žena. Četiri muškarca su mlađe životne dobi, tri su srednje i jedan je stariji muškarac, dok su četiri žene srednje životne dobi i jednaje mlađe životne dobi, pojasnio je Šeranić.

71 osoba trenutno je evidentirana u Banja Luci i to je najveći broj u jednom gradu. u UKC-u RS-a trenutno se nalazi 11 osoba, od kojih je devet osoba sa srednje teškom do  težom kliničkom slikom, jedna osoba je sa teškom kliničkom slikom, a jedna na respiratoru.

Trenutno u RS-u ima 15812 osoba u samom nadzoru, što je nešto manji trend porasta osoba u nadzoru u posljednja dva dana, djelimično i zbog toga što je bolji nadzor na granicama, kazao je Šeranić.

Iz zdravstvenog nadzora ukupno je izašlo 814 osoba.

Među pozitivnim osobama je i jedan hirurg iz Banja Luke.

Od korona virusa u BiH oboljelo je 150 osoba. Ukupno 19 novih slučajeva u posljednjih 12 sati, od kojih je šest u FBiH i 13 u RS-u.