12.8 C
Tuzla
09.06.2023.

U Stocu 320 prijavljenih oštećenja nastalih od potresa

Na području Stoca do sada je zaprimljeno 320 prijava oštećenja na stambenim objektima nastalih u nedavnom potresu koji je zadesio Hercegovinu – potvrđeno je u subotu iz Operativnog centra Civilne zaštite HNŽ-a.

Ranije je gradonačelnik Stoca Stjepan Bošković donio odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće na području ovoga grada nastalu uslijed potresa tijekom kojega je došlo do velike štete na javnim, gospodarskim, kulturnim, vjerskim, stambenim i drugim objektima.

Prilikom posjete ovome gradu, predsjednik županijske Vlade Nevenko Herceg kazao je kako će Vlada kroz županijsku proceduru adekvatno odgovoriti na zahtjeve, kroz namjenska sredstva Uprave za civilnu zaštitu ali i kroz angažiranje sredstava iz tekuće pričuve.

– Županijska razina će pomoći naše općine i gradove kako bi sanirali štete – kazao je tada premijer HNŽ-a.

Jučer je bio zadnji dan za prijavu štete i u gradovima i općinama u Republici Srpskoj, a Stručni tim Republičke direkcije za obnovu i gradnju tijekom tjedna izvijestio je kako je u Ljubinju i Berkovićima prijavljeno više od 250 oštećenih objekata, dok je u Bileći stiglo 120 zahtjeva za procjenu štete.

Podsjetimo, 22. travnja u 23 sata i 7 minuta Hercegovinu je pogodio potres magnitude je 5.8 stupnjeva po Richterovoj ljestvici čiji je epidentar bio oko 20 kilometara udaljen od Stoca.

RTV Slon/ Fena

POSLJEDNJE DODANO

error: Upozorenje: Zaštićen sadržaj!!