U subotu “Ljetnji koncert” u Tuzli

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

U organizaciji Mješovitog hora “Lege Artis” Tuzla u subotu 14. 09. 2019. godine sa početkom u 20h održat će se “Ljetnji koncert” a u okviru manifestacije “Ljeto u Tuzli” pod pokriviteljstvom Grada Tuzla.

Pored Mješovitog hora “Lege Artis” Tuzla na koncertu će uzeti učešće i prijateljski horski ansambl iz Zvornika “Izvornik” sa solistima kao i Dječiji hor “Lege Artis” Tuzla. Bit će ovo prilika da publika posluša izvrsne kompozicije popularne, tradicijske muzike uz izvrsne soliste, horske glasove i instrumentalnu pratnju ali i kompozicije ozbiljnijeg sadržaja uz predivne performanse.

https://www.youtube.com/watch?v=Z_tzx1zB7X4

Horski ansambli Lege Artis i Izvornik baštine već dugogodišnju saradnju sa zajedničkim koncertima nastupima a iz ove saradnje na inicijativu doktora Žarka Mladine člana Mješovitog hora “Lege Artis” Tuzla formirana je i jedinstvena klapa pod nazivom “Mirakul” koju čine muški članovi ova dva hora i koji izvode klapsku muziku.

Ovom prilikom pozivamo sve građane da dođu na Trg Slobode 14. 09. 2019. godine (subota) u 20h i poslušaju izvrstan koncert uz mnogobrojne izvođaće i odličnu muziku.

GUD “Lege Artis” Tuzla