U subotu Mejdanu NFC Fight Night

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Vaganjem boraca danas su završene i posljednje pripreme za spektakl koji će u subotu biti održan u Mejdanu – NFCi Fight Night. Posebno privlačno za publiku je što su svoj dolazak na NFC 10 u Tuzlu najavila najznačajnija imena iz svijeta MMA, ali brojni bosanskohercegovački istaknuti sportisti. Zahtjevnu organizaciju na sebe je preuzeo klub sa višegodišnjom tradicijom Kung fu Panther iz Tuzle.

„Nastupiće 28 boraca, 14 parova. Odobrili smo ispred NFCi asocijacije rad za dvije titule prvaka NFC-a. Ovim putem pozivam što više građana u Mejdan, znam da će uživati u vrhunskom spektaklu i vrhunskim borbama, a karte mogu kupiti i na sam dan na biletarnici Mejdana“, izjavio je Mirsad Nokto, organizator NFC Fight Night.

Za titulu prvaka NFC-a borit će se Anđelko Kitić iz Hrvatske i Alija Tucak iz BiH koji su se u ringu sreli prije nepunih godinu dana kada je titulu odbranio Alija Tucak.

„Respektiram protivnika, odličan iskusan borac, vrlo kvalitetan, dat ću maksimum od sebe da pobijedim i uzmem tu titulu“, kazao je Kitić, a riječi hvale za svog protivnika imao je i aktuelni prvak Tucak.

„Samo imam riječi hvale za njeg, srčan je radi, aktivan je non stop, tako da očekujem borbu dobru, nadam se bez povrede obostrano i da ću pružiti što bolju borbu“, kazao je Tucak.

Za NFC –a u MMA borit će se Zoran Đođ i Stanislav Krofak iz Hrvatske.

„Spreman sam, najspremniji u karijeri. Imam respekt prema protivniku i neka bolji pobjedi sutra“, kazao je Krofak. 

Zoran Đođ, borac je koji iza sebe ima dosta borbi.

„Protivnik ima dosta dobar skor, dobar je, ovo je treći put napad na pojas i nadam se da će biti moj“, izjavio je Đođ.

Na ovoj posebnoj večeri učestvovaće takmičari iz desetak evropskih zemalja.Na manifestaciji će učestvovati I brojna slavna svjetska imena iz mješovitih borilačkih sportova, koji su svojim sportskim postignućima i djelom obilježili MMA sport.

Karte za NFC Fight Night su u prodaji u sistemu kupikartu.ba I na štandu kod Seje I Vilija na tuzlanskom korzu.