U subotu predstava Putovanje – 25 godina umjetničkog rada Remire Osmanović

     

Remira Osmanović je 1994. godine postala dio kolektiva Narodnog pozorišta Tuzla, a od tada do danas odigrala je više od 50 predstava. U svojoj karijeri igrala je različite uloge; neke su bile izuzetne zahtjevne, druge potpuno neuobičajene. Ona je svakoj ulozi prilazila sa punim angažmanom i velikom dozom profesionalizma. Baš zbog toga Narodno pozorište Tuzla obilježava ovaj veliki jubilej odnosno dvije i po decenije uspješnog umjetničkog rada Remire Osmanović.

”Radujem se premijeri i mom obilježavanju jubileja, jer 25 godina na sceni to je mnogo truda, mnogo znoja, odricanja, mnoge turneje, putovanja, mnogo prehlada, učenja tekstova, neprospavanih noći.  Sve je to iza mene. Mnogo emotivnih situacija kada radite dramu..” rekla je Remira Osmanović, glumica Narodnog pozorišta Tuzla.

Jubiliranih 25 godina odlična je prilika da se glumica osvrne na sve ono što je tokom karijere prošla. Bilo je kako teških, tako i izuzetno lijepih momenata.

”Koliko god mi izgledali veseli i raspoloženi tiču se i nas ti problemi koje donesemo tokom predstave. Proživimo svaki lik i taj veseli komični i ove dramske, glumci se troše… nije svejedno 25 godina biti na sceni,” dodaje Remira Osmanović.

No, pred Remirom Osmanović su nove predstave i životni izazovi. Tako je u subotu, povodom njenog jubileja, zakazana predstava Putovanje. Dramski tekst za predstavu napisao je dugogodišnji pisac Vahid Klopić.

”Ja sam prezadovoljan kako smo uradili predstavu, priču koja jeste humoristična, ali govori o sudbina ljudi koje i nisu, i nisu baš smiješne…” kazao je Vahid Klopić.

Tekst koji je napisao Klopić oduševio je Midhata Kušljugića, a potom i Remiru Osmanović, te Milenka Iliktarevića koji će odigrati predstavu.

”Radili smo kreativno, pripremili smo predstavu i večeras je ona već spremna. Ulazimo sa još jednom komedijom, sigurno je komedija po žarnovskom usmjerenju, ali je i groteska priča o našim stvarima domaćim sudbinama, ali na komičan način” – objasnio je Kušljugić.

Premijera predstave Putovanje zakazana je za subotu od 19:30 sati u Narodnom pozorištu Tuzla. Prva repriza bit će odigrana u ponedjeljak, a druga u srijedu 18. decembra 2019. godine. Ovo je prilika, kažu naši sagovornici, da građani uživaju u pozorišnoj predstavi još jednog kvalitetnog dramskog teksta na daskama koje život znače.