U subotu promocija knjige „Italijani u Tuzli 1880-2019“

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Udruženje građana italijanskog porijekla Rino Zandonai Tuzla u sklopu realizacije projekta podrške udruženjima nacionalnih manjina iz sredstava granta, kojeg finansira Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, pripremilo je monografiju pod nazivom „Italijani u Tuzli 1880-2019“. Autor knjige je dr.sc. Tihomir Knežiček, a recenzent akademik Enver Mandžić i izdavač JU Centar za kulturu Tuzla. Knjiga na 460 stranica teksta i slika obuhvata dolazak Italijana u BiH i Tuzlu, doprinos Italijana razvoju zajednica u Tuzli i okolnim mjestima, kao i detaljnu hronologiju 26 tuzlanskih obitelji, koje na neki način imaju italijansko porijeklo.

Promocija knjige će biti održana u subotu, 31.8.2019. godine u 14.00, u JU Centar za kulturu Tuzla – prostor Međunarodne galerije portreta Tuzla. Podršku realizaciji promocije knjige dali su JU Centar za kulturu Tuzla, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, Trentini nel mondo i sponzor promocije PARTNER mikrokreditna organizacija Tuzla.

 

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na broj telefona autora Tihomira Knežičeka:  062 / 335 – 930 ili na broj telefona: 062 / 092 -232, PR-a Centra za kulturu Tuzla.

Molimo Vas da navedenu informaciju objavite na vašim medijima, a najavljeni sadržaj medijski propratite.