5 C
Tuzla
03.12.2022.

U subotu u Banovićima Sloboda dočekuje Borac

Na Gradskom stadionu u Banovićima, FK Sloboda će u subotu dočekati ekipu banjalučkog Borca. Kako ističu iz Stručnog štaba FK Sloboda radi se o kvalitetnom protivniku koji je prije dvije godine bio prvak BiH u nogometu, a do prije samo nekoliko sedmica unazad igrao evropske utakmice.

„Igramo sutra utakmicu protiv ekipe koja definitivno imaju kvalitet od golmana odo 20 igrača koji vodi zapisnik“ rekao je Adnan Jahić, šef Stručnog štaba FK Sloboda.

Nakon prošlog kola u kojem je Sloboda remizirala protiv gradskog rivala Tuzla Cityja, nadaju se kako će dobru igru i atmosferu uspjeti prenijeti i na susret petog kola Premijer lige BiH.

Ono što je sigurno, nama što se tiče sutrašnje utakmica niko ne može uzeti našu volju i htjenje, posjedujemo mlad tim i ako uzmemo prošlu utakmicu protiv Tuzla Cityja gdje smo odigrali  zahtjevnu utakmicu i ako uzmemo da smo imali samo dva igrača preko 25 godina. Zaista imamo mlad tim i mislim da će  ovaj tim imati uspona ali isto i padova.“ dodao je Jahić.

Iako se u ovoj utakmici neće moći računati na Kurtalića koji je u prošloj utakmici dobio dva žuta, odnosno crveni karton i Husejnovića koji ima problema sa zdravljem, u taboru  su svjesni da moraju biti borbeni i jak protivnik banjalučkom Borcu.

„Što se tiče nas, mi moramo  žar htjenje i borbu prenijeti na ovu utakmicu i svaki  pojedinac će dati svoj maksimum, a iz tog maksimuma nadam se da ćemo doći do pozitivnog rezultata“ rekao je Emir Jusić, fudbaler FK Sloboda.

Utakmica je na rasporedu u 17 sati.

POSLJEDNJE DODANO