U subotu u Tuzli održan Međunarodni karate turnir “TK Open”

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

U Tuzli se u subotu, 27.2.2021 godine održao Međunarodni karate turnir TK-a Open i VII Memorijalni turnir Fuad Hadžiavdić Fudo, na kojem je učešće uzelo 888 takmičara, 75 klubova i nacionalnih selekcija iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine. TK-a Open se u kontinuitetu održava već 23 godine za redom, u povodu dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Takmičenje je održano u velikoj dvorani SKPC „Mejdan“ Tuzla, poštujući higijensko epidemiološke mjere izazvane pandemijom Corona virusa.

Učesnike su pozdravili i proglasili turnir otvorenim gradonačelnik Tuzle gospodin Jasmin Imamović i Ministar kulture, sporta i mladih Tuzlanskog kantona gospodin Zlatan Mutarović. Svečano otvaranje turnira i finalne mečeve u seniorskoj konkurenciji u direktnom prijenosu je prenosila RTV Tuzlanskog kantona.

Najuspješniji klubovi turnira su: KBS „Tuzla“ Tuzla, „Regeneracija“ Velika Kladuša, „Omladinac“ Podgorica i Hrvatski karate savez.

U sklopu turnira, održan je i memorijal „Fuad Hadžiavdić Fudo“ u muškoj i ženskoj seniorskoj konkurenciji. Novčane nagrade pobjednicima je uručila supruga rahmetli Fuada Hadžiavdića. Pobjednici u seniorskoj open konkurenciji su: Anđelo Kvesić Hrvatski karate savez u muškoj i Dragana Konjević Karate klub „Omladinac“ Podgorica u ženskoj konkurenciji.

Grad Tuzla i Klubo borilačkih sportova „Tuzla“ još jednom su pokazali da su spremni za organizaciju velikih sportskih događaja.

Veliko hvala Vladi Tuzlanskog kantona, Gradu Tuzla, sponzorima, donatorima, medijima, volonterima i svima koji su dali nesebičnu podršku u organizaciji ove sportske manifestacije.