U subotu XXIII “TK Open”, učestvovat će više od 800 takmičara

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Klub  borilačkih sportova ”Tuzla” i ove godine nastavlja sa svojom tradicijiom organizacije jednog od najkvalitetnijih karate turnira u regiji. Riječ je o karate turniru ”TK Open” koji će biti organizovan po 23. put, a učestvovat će više od 800 takmičara iz šest zemalja. Borilišta će biti u Sportsko-kulturno-privrednom centru Mejdan. Organizatori poseban akcenat stavljaju i ovaj put na kvalitet turnira, što potvrđuju najavom dolaska karate selekcija iz regiona.

”Svoj dolazak je potvrdila i nacionalna selekcija Republike Hrvatske koja je od svoje države i Kriznog štaba morala da traži posebnu dozvolu kako bi došli na teritoriju BiH nam samo govori o njihovom odnosu i kako cijene ovaj turnir i sam Klub borilačkih sportova Tuzla”.- istakla je Una  Selman Žilić, trenerica Kluba borilačkih sportova ”Tuzla”

 

Pored nacionalne karate selekcije Hrvatske svoje učešće na ovom turniru je potvrdila selekcija Srbije, Begradski karate savez, seniorska karate ekipa iz Skoplja, a nastupit će i veliki broj karate klubova iz Bosne I Hercegovine, Slovenije i Crne Gore. U sklopu turnira  bit će održan i tradicionalni memorijalni turnir ”Fuad Hadžiavdić Fudo”.

”Već sedmu godinu za redom klub daje svoj doprinos i sjećanje na Fuada Hadžiavdića koji je bio istaknuta i politička i sportska ličnost na podružju grada Tuzla i Tuzlanskog kantona. dodala je Una  Selman Žilić.

Za razliku od prethodnih godina u ovoj godini turnir se održava u izmijenjenim uslovima uzrokovanim pandemijom korona virusa, ali su iz ogranizacije istakli kako su se potrudili da turnir prođe nesmetano, uz poštivanje svih mjera.

Naglasili su kako su učinili sve da protiče u najboljem redu i da su omogućili nesmetan protok broja ljudi koji je dozvoljen na jednom mjestu.

 

Inače, ova manifestacija se već 23 godine održava  povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, a pod pokroviteljstvom Vlade Tuzlanskog kantona i Grada Tuzla. Radio-televizija Slon je jedan od medijskih pokrovitelja ove značajne sportske priče.