U susret drugom dijelu prvenstva: Počele pripreme FK Sloboda i FK Tuzla City

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Protekla dva dana fudbaleri Slobode počeli su sa pripremama i raspoređeni u dvije grupe, obavili su testiranja fizičke spreme, nakon čega slijedi kolektivna prozivka i zvaničan početak priprema za proljetni dio sezone 2018./2019. Također, urađeni su i ljekarski pregledi u Zavodu sportske medicine JZNU Dom zdravlja “dr. Mustafa Šehović”.

Prozivka fudbalera i prvi trening zakazani su za danas, 10. januara 2019. godine u 10 sati na pomoćnom terenu stadiona Tušanj gdje će fudbaleri raditi bazni dio priprema, nakon čega slijedi i završna faza van Tuzle. Trening koji će početi neposredno nakon prozivke otvoren je za predstavnike medija kao i navijače.

                                                                      Pripreme počeli i fudbaleri FK Tuzla City

Trener FK Tuzla City Slobodan Starčević izvršio je prozivku na stadionu u Simin Hanu, čime su i zvanično započele pripreme za proljeće Tuzla Cityja.

Danas i sutra bit će izvršena testiranja i ljekarski pregledi, a onda od subote kreće i zvanično rad.

Predviđeno je da se vježba na stadionu Tušanj do 23. januara kada ekipa odlazi u Međugorje gdje će se zadržati do kraja prvog mjeseca, potom slijedi kratak povratak u Tuzli i odlazak u Ulcinj na finalni dio priprema i to do 13. februara. Tri dana kasnije odigrat će se zadnja provjera pred duel sa Sarajevom.

U odnosu na jesen na prozivci nisu bili Šećerović i Vukmirović koji su po završetku jesenjeg dijela šampionata potražili nove sredine, kao i nešto ranije Ziljkić, dok na proljeće među Plavima neće biti ni Joco Stokić te Lazar Obradović s kojima su raskinuti ugovori. Također, opravdano odsutni su bili Ubiparip i Crnkić koji dolaze danas. Na prozivci je bilo i nekoliko novih imena među kojima je i Trumić koji je stigao iz živiničkog Slavena kao i nekolicina igrača koji će biti na provjeri a s kojima od njih će se potpisati ugovori bit će uskoro poznato.