22 C
Tuzla
23.05.2022.

U toku pripremni radovi za asfaltiranje u mjesnoj zajednici Repnik

Nadležna općinska služba Općine Banovići ovih dana intenzivno radi na realizaciji planiranih infrastrukturnih projekata koji su predviđeni planom kapitalnih investicija za 2021. godinu. Pored projekata koji su započeli u proteklom periodu, te onih već okončanih, intenzivno se provode pripremni radovi na terenu za asfaltiranje na još nekoliko lokacija.

Jedna od lokacija je i mjesna zjednica Repnik, dionica Hrvati 1, gdje je ovih dana uveden izvođač koji će implemetirati projekat rekonstrukcije i asfaltiranja dionice duge 150 metara.

Ovim projektom je pored rekonstrukcije i asfaltiranja predviđeno i adekvatno rješenja odvodnje površinskih voda koje su vrlo često plavile objekte uz ovu saobraćajnicu, a kao najbolje rješenje planirano je da se problem riješi izgradnjom kolektora cijelom dužinom saobraćajnice.

Cjelokupna sredstva za navedeni projekat osigurana su općinskim budžetom, a projekat implementiraju radnici firme Riad Šped d.o.o. Doboj Istok.

Pored ovih radova, u toku su i pripremni radovi na dionici Grabik u mjesnoj zajednici Grivice, a ovih dana se očekuje i uvođenje izvođača u posao na projektu asfaltiranja parking prostora u gradskom području.

POSLJEDNJE DODANO