U toku radovi na izgradnji Sebilj česme i fontane na Gradskom bulevaru u Živinicama

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Grad Živinice je u posljednjih mjesec dana postao jedno veliko gradilište u okviru čega se realizuje veliki broj infrastrukturnih projekata. Uz zaista velik broj lokacija na području Grada Živinice obuhvaćenih radovima na izgradnji i modernizaciji  Grada, trenutno se radi i na izgradnji Sebilj česme i moderne fontane na Gradskom bulevaru, kao i prostorno uređenje samog bulevara.

U okviru izgradnje Sebilj česme i moderne fontane radi se i na rekonstrukciji Gradskog bulevara što je pokazatelj da se kontinuirano rade infrastrukturni projekti značajni za građane na ovom području.

Cilj projekta jeste implementacija strategije razvoja turizma, te uređenje Gradskog bulevara. Naime, radi se o projektu koji će građanima omogućiti ljepši i udobniji život, ali i u cjelosti dati bolju sliku o Živinicama kao Gradu.

Sebilj česma će osim osnovne namjene dostupnosti vode za piće biti i jedan posebni dekorativni simbol Grada. Prema riječima gradnačelnika Samira Kamenjakovića, Sebilj česma će osim koristi tokom vrućih, ljetnih dana, imati i kulturološki značaj, jer će biti i okupljalište građana, šetača, a i turista.
Sebilj česme su obično smještene na trgovima, i često su gradovi u kojima se nalaze upravo prepoznatljivi po njihovoj jedinstvenoj arhitekturi.

Gradonačelnik Samir Kamenjaković istakao je važnost ovih projekata za budućnost Grada Živinice, te naglasio kako će ovaj projekat unijeti efikasnost i pozitivno mišljenje o samom Gradu Živinice.