U tri saobraćajne nesreće u posljednja 24 sata povrijeđeno osam osoba

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Osam osoba povrijeđeno je u tri saobraćajne nesreće koje su se dogodile jučer na području našeg kantona.

Jučer se oko 12,00 sati na magistralnom putu M-4 u mjestu Čaklovići, Grad Tuzla, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali pmv. „Touran“, kojim je upravljao A.K., rođen 1981. godine iz Kalesije, traktor marke „IMT“, kojim je upravljao NN vozač i pmv. „Peugeot“, kojim je upravljao M.M., rođen 1958. godine iz Šekovića. U navedenoj saobraćajnoj nezgodi saputnici u pmv „Touran“ S.Đ., rođen 1969. godine iz Kalesije je zadobio teške tjelesne povrede, konstatovane od strane ljekara u UKC-u Tuzla i isti je zadržan na daljnjem liječenju, A.H., rođen 1983. godine i E.M., rođen 2001. godine oba iz Tuzle su zadobili lake tjelesne povrede, dok su saputnici u pmv. „Peugeot““ M.B, rođena 1962. godine iz Šekovića je zadobila teške tjelesne povrede, konstatovane od strane ljekara u UKC-u Tuzla, T.M., rođen 1959. godine iz Šekovića je zadobio povrede o čijem stepenu se ljekar u UKC-u Tuzla nije izjasnio i isti je zadržan na daljnjem liječenju i B.M., rođena 1965. godine iz Šekovića je zadobila lake tjelesne povrede. O ovoj sabraćajnoj nezgodi je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, a potrebne mjere su poduzeli polcijski službenici PS Istok i OKP PU Tuzla.

Pola sata kasnije, oko 12:30 sati u Tuzli, u ulici I Tuzlanske brigade dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali pmv. „Hyundai Teracan“, kojim je upravljao D.S., rođen 1964. godine, nastanjen na području općine Zavidovići i pmv. „Pasat“, kojim je upravljao F.H., rođen 1978. godine iz Tuzle. U navedenoj saobraćajnoj nezgodi vozač F.H. je zadobio povrede o čijem stepenu se ljekar u UKC-u Tuzla nije izjasnio i isti je zadržan na daljnjem liječenju. Potrebne mjere su poduzeli polcijski službenici PS Centar.

Oko 15,50 sati na lokalnom putu u mjestu Škahovica, općina Gračanica dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj Ć.O., rođen 1958. godine, nastanjen na području općine Gračanica upravljajući mopedom marke „APN 6“ izgubio kontrolu nad istim, nakon čega je sletio sa kolovoza. U navedenoj saobraćajnoj nezgodi vozač mopeda je zadobio teške tjelesne povrede, konstatovane od strane ljekara u UKC-u Tuzla i isti je zadržan na daljnjem liječenju. Potrebne mjere su poduzeli policijski službenici PS Gračanica.