U UKC-u Tuzla uspješno operisana rukometašica Jasmina Osmanović

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Na Klinici za ortopediju i traumatologiju UKC Tuzla uspješno je operisana Jasmina Osmanović (18), rukometašica tuzlanskog Jedinstva i mlada reprezentativka BiH, saznaje Fena.

Operaciju prednjih križnih ligamenata desne noge obavio je, uz hiruršku ekipu, poznati bh. ortoped dr. Hajrudin Kačar.

Kako je Feni rečeno na Klinici, operacija je urađena po svim medicinskim procedurama, a pacijentica se dobro osjeća. Predstoji joj oporavak od 6 do 8 mjeseci i za očekivati je da će biti u ekipi tuzlanskih “labudica” za narednu prvenstvenu sezonu.

Osmanović, koja igra na poziciji desnog beka, povrijedila je koljeno oktobra prošle godine, u 57. minuti utakmice protiv ekipe Hadžići Dido Group u Hadžićima.

Zanimljivo je da je Osmanović treća rukometašica Jedinstva koja je u ovoj sezoni operirana zbog povrede križnih ligamenata.

Golmanica Martina Šumelj povrijedila se prije početka prvenstva, na turniru u Osijeku, u susretu protiv ekipe Vrbasa,  dok se srednji bek Andrea Mijailović povrijedila u prvom kolu Premijer lige protiv Ilidže u gostima. Obje su još na rehabilitaciji i njihov povratak u ekipu može se očekivati tek za tri mjeseca.