Učenici JU Ekonomsko-trgovinske škole u Tuzli pripremili predstavu povodom Dana nezavisnosti

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 
U saradnji sa JU Srednjom ekonomsko-trgovinskom školom Tuzla u petak 28. februara u 17 sati u velikoj sali Biblioteke kulturno-umjetničkim programom “Sa Tuzlom u srcu, i Bosnom i Hercegovinom u duši” Narodna i univerzitetska biblioteka “Derviš Sušić” Tuzla obilježiti će 1. mart – Dan nezavisnosti BiH.  Za ovu prigodu učenici Srednje ekonomsko-trgovinske škole Tuzla izvesti će svoju predstavu koju su pripremili  u okviru projekta Francuskog i Gete instituta, a sa istom predstavom nastupili su na državnom festivalu srednjoškolskog teatra. Takođe nastupiti će i hor ove škole, a ujedno će se predstaviti najljepši literarni radovi učenika.

Narodna i univerzitetska biblioteka “Derviš Sušić” Tuzla, pored osnovne djelatnosti koja se tiče pozajmice knjiga,  u svom radu i djelovanju kontinuirano sarađuje sa osnovnim i srednjim školama sa Tuzlanskog kantona na polju zajedničkih kulturnih i promotivnih aktivnosti, te obilježavanja važnih datuma i praznika.

Učenici su na svojevrstan način  sačinili razglednice Tuzle koje oživljavaju kipove Ismeta i Meše, pričaju priču Husinskog rudara, legendu o tuzlanskoj kozi, posmatraju ljubav mladih tuzlaka očima čaršijske česme, svjedoče o čudnoj svađi uglja i soli, a i o ljepoti Panonskih jezera.