Udruženje banaka BiH poziva na korištenje digitalnih servisa

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Povodom aktuelne epidemiološke situacije, Udruženje banaka Bosne i Hercegovine poziva građane da intenzivnije koriste digitalne servise banaka, kao što su internet i mobilno bankarstvo, kako bi sveli kretanje i okupljanje na minimum. Također, preporučuju da se kod plaćanja češće koriste kartice, kako bi se minimizirao kontakt sa novčanicama, kao potencijalnim izvorom zaraze.

”Bankarski sektor pristupa odgovorno situaciji u kojoj se trenutno nalazimo. Sve banke su preduzele preventivne higijenske mjere kako bi se eventualno širenje virusa svelo na minimum. Svakodnevno pratimo situaciju i razmatramo moguće dodatne mjere, a s ciljem zaštite naših klijenata i zaposlenika, koji su naš najveći prioritet”, izjavio je direktor Udruženja banaka BiH Berislav Kutle, te pozvao građane, posebno one iz rizičnijih kategorija, koji imaju ugovorene elektronske servise. da ih maksimalno koriste te da bez potrebe ne izlaze van.

Banke kontinuirano prate kretanja i situaciju u vezi sa koronavirusom te u skladu s tim poduzimaju odgovarajuće aktivnosti, saopćeno je iz Udruženja banaka BiH.