20.5 C
Tuzla
01.12.2023.

Udruženje ‘Feniks’ Tuzla – Edukacija iz oblasti govorništva u mentalnom zdravlju

Udruženje za uzajamnu pomoć u duševnoj nevolji ‘Feniks’ Tuzla započinje edukaciju iz oblasti govorništva u mentalnom zdravlju, za odabrane članove Feniksa i srodnih udruženja širom Bosne i Hercegovine.

Cilj edukacije je unaprijediti mogućnosti korisnika usluga službi za zaštitu mentalnog zdravlja da na adekvatan način, drugim osobama ili javnosti, općenito prenesu sliku o suočavanju s psihičkim poteškoćama i društvenim pritiscima kojima su često izložene osobe s duševnim smetnjama te da u nastupu naglasak stave na perspektivu oporavka, stjecanja pozitivnih iskustava i razvijanja zdravih ličnih snaga i socijalnih uloga. Voditelj edukacije je Rinko Golubović.

-Početna radionica u toj seriji edukativnih aktivnosti bit će održana 17. i 18. oktobra u Hotelu „Miris dunja 88“ u Tuzli – navode iz Udruženja za uzajamnu pomoć u duševnoj nevolji TK „Feniks“.

Edukacija je dio projekta koji Udruženje Feniks provodi u partnerstvu sa Švedskom nacionalnom organizacijom za socijalno i mentalno zdravlje RSMH, u programu podrške švedske organizacije osoba s invaliditetom za međunarodnu saradnju MyRight – Empowers people with disabilities.

Vezane vijesti

TUZLA