15 C
Tuzla
22.07.2024.

Udruženje žena Romkinja “Bolja budućnost” Tuzla obezbijedilo paketiće za najmlađe

Nova godina vrijeme je praznika i darivanja. Vrijeme kada sve sija punim sjajem, a oni najmlađi željno iščekuju svoje prve paketiće. Mnogi od njih žele nove igračke, putovanja, puno slatkiša ili različitih kostima. Za malu Elmu, učenicu trećeg razreda osnovne škole, novogodišnja želja ove godine je posebna i drugačija.

„Ja se zovem Elma i ja sam treći razred. Za novu godinu ne bih htjela ništa, samo da su mi roditelji zdravi i živi. Ne znam, ali štagod sam htjela mama i babo su mi ostvarili“, rekla nam je simpatična djevojčica.

Bez obzira na svoju skromnu želju, Elma je danas zajedno sa svojim vršnjacima dobila novogodišnji paketić. Današnja podjela paketića upriličena je sa više od stotinu poklona, koju su djeci obezbjedili donatori iz „Sela mira“ Turija i humanitarac, tuzlacima poznat kao Valter tuzlanski.

„Udruženje žena Romkinja „Bolja budućnost“ grada Tuzla već tradicionalno unazad, pa ja bih rekla i 20 godina, kako smo i krenuli s našim radom obraduje djecu romske populacije, ali tu naravno ima i djece i većinskog stanovništva  koja su u stanju socijalne potrebe. Do sada su najvećim dijelom naši donatori, kad govorimo o paketićima bili Dječije „Selo mira“. Ove godine nam se pridružio i naš Valter Tuzlanski, koji je donirao 30 paketića“, izjavila je Indira Bajramović, predsjednica Udruženja žena Romkinja „Bolja budućnost“ grada Tuzla.

Da najmlađi imaju najčišća srca i da se najljepše znaju radovati poklonima, dokaz je i ovaj mali znak pažnje poput paketića. Zajedno sa Djeda Mrazom danas su se veselili i pjevali pjesmice, u nadi da će svaka naredna godina biti ljepša i sretnija.

Pripremila: Ida Papučić 

Vezane vijesti

TUZLA