UG Fukare Tuzla: Ograđujemo se od akcije ”100 baklji za 100 godina RSD Sloboda”

TUZLA, 29. novembra (FENA) - Golovima Sulejmana Krpića i Vladimira Grahovca tuzlanska Sloboda je u uzvratnoj utakmici četvrtfinala nogometnog Kupa BiH pobijedila Slogu iz Simin Hana rezultatom 2:0 i na taj način plasirala se u polufinale ovog takmičenja. (Foto FENA/Miroslav Petrovic)
     

Zimski Grad Tuzla večeras domaćin je mladoj i talentiranoj bh. pjevačici Džejli Ramović jednoj od najkvalitenijih ženskih vokala u regionu. Za vrijeme koncerta Džejle Ramović, a u sklopu obilježavanja 100 godina postojanja Radničko sportsko društvo Sloboda na Zimskom Gradu Tuzla u 21:00 sat navijači Slobode zapalit će 100 baklji, saopćili su organizatori. 

UG “Fukare Tuzla”, ograđuje se od manifestacije koja se održava 28.12.2019 na Trgu Slobode. Mi, Fukare, ne učestvujemo ni u čemu vezano za taj događaj i nemamo nikakvu ulogu u planiranim aktivnostima. Smatramo da odluke koje donosi nekolicina ljudi, nisu ispravne i način na koji se odnose prema klubu, kao i prema nama navijačima, niti najmanje ne podržavamo. Također, tog smo mišljenja da je sramota da na “Crveno – crnu noć”, nije pozvan niti jedan navijač našeg kluba, za nas je to veliko poniženje. Neki ljudi bi se trebali zapitati da li su kadar da donose odluke bitne za FK “Slobodu” i stanovnike Tuzle. FK “Sloboda”, veća je od svakoga. Bila je prije nas, za vrijeme nas, biti će i poslije nas, neka to bude svima jasno,” saopćili su iz UG Fukare Tuzla.