3.9 C
Tuzla
28.11.2023.

Uhapšen direktor Službe za zajedničke poslove institucija BiH

Postupajući po nalogu tužioca Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski službenici SIPA, na radnom mjestu u zgradi Zajedničkih institucija BiH lišili su slobode osumnjičenog Šojić Dragana (1961.) aktuelnog direktora Službe za zajedničke poslove institucija BiH.

Navedeni osumnjičeni pod istragom je zbog koruptivnih krivičnih djela zloupotrebe položaja i ovlasti i pronevjere u službi, kao i krivičnog djela povrede ravnopravnosti čovjeka i građanina.

Provodeći istragu, Tužilaštvo BiH i SIPA prikupili su dokaze da je navedeni dužnosnik, počinio grube zloupotrebe položaja, u vezi dolaska i boravka na radnom mjestu, kao i zloupotrebe sredstava navedene institucije koristeći ih u privatne svrhe.

Nadalje, osumnjičeni se tereti i za neprimjeren i nezakonit odnos prema zaposlenicima navedene službe i kršenje njihovih ljudskih prava, kao ravnopravnih građana i pripadnika konstitutivnih naroda u BiH.

Osumnjičeni će tokom dana biti predat postušajućem tužiocu, koji će ispitati osumnjičenog i donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu, navedeno je u saopćenju Tužilaštva BiH.

Vezane vijesti

TUZLA