22.8 C
Tuzla
01.10.2023.

Uhapšene osobe koje su bježeći od policije iz auta izbacile dva paketa droge

Jučer su policijski službenici Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga SKP Uprave policije MUP-a TK-a su obavljajući redovne poslove i zadatke na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, u Živinicama uočili putničko motorno vozilo u kojem su se nalazile dvije osobe od ranije poznati policiji po zloupotrebi opojnih droga, koja su tom prilikom, po uočavanju policijskih službenika, iz vozila odbacila dva veća paketa, te se udaljila sa mjesta događaja.

Brzom intervencijom policijskih službenika, navedeno vozilo je sustignuto, te su osobe A.T., rođen 1984.godine i M.T., rođen 1999.godine, oba nastanjenja na području grada Živinice, lišena slobode i privedena u službene prostorije MUP-a TK-a radi daljeg postupanja.

Prilikom pretresa kod A.T. je pronađeno jedno pvc. pakovanje sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, dok su odbačeni predmeti izuzeti sa lica mjesta i dostavljeni Tužilaštvu TK-a radi daljeg postupanja, a radi se o cca. 1 kg biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “cannabis sativa” i cca. 1 kg bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “amfetamin speed”.

O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a potrebne mjere i radnje poduzeli su službenici navedenog Odsjeka koji nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju istog.

Vezane vijesti

POSLJEDNJE DODANO