13.9 C
Tuzla
03.10.2022.

UINICEF: Pridružite nam se i recite hvala učiteljima i nastavnicima

Organizacija UNICEF-a u Bosni i Hercegovini ističe u saopćenju da je početak nove školske godine pravo vrijeme za izražavanje zahvalnosti prosvjetnim radnicima, učiteljima i nastavnicima. Veliki razlog je ispoljeni trud prosvjetara da svako dijete pohađa nastavu i tokom pandemije koronavirusa.

– Pridružite nam se i recite hvala učiteljima i nastavnicima. Njih smo ovog proljeća gledali svakodnevno dok u prenosili znanje i trudili se da idu u korak s vremenom da bi svako dijete nastavilo školovanje tokom pandemije.

Podijelite s nama fotografije ili video na kojima vaša djeca iskazuju zahvalnost svojim najdražim učiteljima/učiteljicama/nastavnicima. Ako postoji učitelj/učiteljica kojem želite iskazati zahvalnost, podijelite to s nama – pozivaju iz UNICEF-a, a kao jednu od formi predlažu da obraćanje počne riječima: Dragi učitelju, hvala za……

Prosvjetni radnici su među prvima koji su u prilici da kreiraju bolju budućnost za sve. Oni podučavaju, razvijaju, inspirišu, osnažuju i svakodnevno pomažu u stvaranju inkluzivnih društava koja su potrebna za bolju budućnost. Za vrijeme pandemije COVID-19, oni su skoro pa 24 sata bili dostupni svakom djetetu.

– Sada je vrijeme da im pokažemo zahvalnost! Njihovo nesebično postupanje iz dana u dan je ono što nas vodi dalje. Ovih dana njih slavimo – navodi se u saopćenju.

Ljubav, upornost i snaga prosvjetara mnogima su omogućili da u nesigurnim vremenima, sticanje novih znanja ostane jedina sigurna i konstantna aktivnost. Sada, kad je nova školska godina počela, izazovnija i nepredvidivija nego ikad, navode dalje iz UNICEF-a, vrijeme je za podršku onima koji su to do sada radili za našu djecu. Vrijeme je da ponovo osmislimo školu zajedno i da pokažemo zahvalnost onima koji to zaslužuju, istaknuto je.

 

Izvor: RTV Slon/FENA/

POSLJEDNJE DODANO