Unaprjeđenje saradnje između TK i BPK Goražde

Unaprjeđenje saradnje između TK i BPK Goražde

Objavio: -

Sajmovi su prilika za prezentaciju pozitivnih vrijednosti i uspjeha koje privrednici ostvare u toku svog rada, zbog čega su i bili u fokusu današnjeg sastanka predstavnika Bosansko Podrinjskog i Tuzlanskog kantona. Svojim dolaskom u Tuzlu, pokazali su zainteresovanost za unapređenje saradnje koju u oblasti privrede i poduzetništva već imaju sa firmama iz našeg kantona.

„Ono što mene posebno raduje jeste spremnost svih organizatora na području TK kada su u pitanju sajamske aktivnosti i oni su se danas svi odazvali da danas u suštini postavimo okvir narednog djelovanja“, kazao je Nermin Hodžić, ministar razvoja i poduzetništva TK.

Ministar privrede BPK Goražde Meho Mašala kazao je da je pored podizanje nivoa saradnje sajmova intencija i da uspostave i prošire saradnju na nivou obrtničkih i privrednih komora.

Potvrdio je to i predsjednik Obrtničke komore TK Željko Babić  ističući da međusajamska saradnja daje mogućnost i obrtnicima i privrednicima za proširenje tržišta, zajedničkog nastupa, kao i razmjenu iskustava.

„ Cilj nam je da što više obrtnika odvedemo na Sajam u Goražde, a isto tako da veliki broj obrtnika dođe sa područja BPK na sajam iz Gračanice, Gradačca, i ostale sajmove koje mi organizujemo“, kazao je Željko Babić, predsjednik Obrtničke komore TK.

Riječ je o sajmu „Dani jabuke“ koji se u Goraždu održava tradicionalno već 12 godina, a okuplja izlagači iz oblasti primarne poljoprivredne proizvodnje i prehrambene industrije.

„Po prvi put vidimo ministre koji podržavaju priču koja se zove saradnju između sajmova kao i ukupna privredna saradnja. I ovo što ćemo danas pričati zbilja će rezultirati jednoj čvršćoj saradnji između privrede, pogotovo poljoprivrede i prehrambene industrije i imat ćemo podršku vladinog sektora po prvi put. Ja ću zbilja iskoristiti priliku da se zahvalim kako našoj vladi tako i vladi Tuzlanskog kantona“, kazao je Mirsad Hubanić, predsjednik Organizacionog odbora Sajma „Dani jabuka“ Goražde.