UNDP: Poziv na dostavljanje informacija o trenutnom stanju medicinske opreme i materijala

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

U okviru podrške vlastima Bosne i Hercegovine u odgovoru na pandemiju COVID-19, Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) poziva sve potencijalne dobavljače medicinske opreme i materijala (respiratori, medicinski aparati, zaštitna oprema, dezinfekcijska sredstva i sl.) da popune pregled trenutno raspoložive opreme (dokument ispod) i pošalju isti na e-mail adresu [email protected] najkasnije do ponedjeljka, 23. 03. 2020. godine do 13:00h sa napomenom “Za Odgovor na Covid-19 u BiH“.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine uvelo je nacionalno vanredno stanje 17. marta 2020. godine definišući sveobuhvatni set mjera kako bi se suzbilo dalje širenje virusa COVID-19 na prostoru BiH. Projekat “Odgovor na COVID-19 u BiH” će služiti kao pomoć lokalnim, kantonalnim, entitetskim i državnim institucijama u pravovremenoj nabavci potrebne medicinske opreme i materijala, a u svrhu sprečavanja i suzbijanja COVID-19 virusa na teritoriji BiH.

Pregled trenutnog stanja medicinske opreme i materijala

Zainteresovani ponuđači se mole da popune pregled trenutno raspoložive opreme i pošalju isti na e-mail adresu [email protected] najkasnije do ponedjeljka, 23. 03. 2020. godine do 13:00h sa napomenom “Za Odgovor na Covid-19 u BiH“.

*Napomena: Svi pristigli podaci će se koristiti isključivo od strane UNDP-a u BiH, a za trenutnu analizu tržišta medicinske opreme i materijala u BiH.