Uoči derbija FK Sloboda i Tuzla Cityja: I jedna i druga ekipa žele pobjedu!

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

24. kolo Premijer lige BiH koje se igra ovog vikenda donosi pravu poslasticu za ljubitelje fudbala. Tako će  se na stadionu Tušanj igrati derbi između FK Sloboda i FK Tuzla City. Pripreme i jedne i druge ekipe uveliko se privode kraju, a sudeći prema izjavama i jednih i drugih očekuje se velika borba i teška utakmica. 

Mirza Varešanović, novi šef stručnog štaba FK Tuzla City zadovoljan je svojom ekipom i pripremama koje su iza njih. U derbiju ima samo jedan imperativ: pobjedu. ”Mi svaku utakmicu idemo na pobjedu tako ćemo se i sutra postaviti. Naravno veliki respekt prema Slobodi, to je veliki klub sa tradicijom. Ipak, ja vjerujem u svoju ekipu u svoje momke koji su odlično radili otkako sam tu. Idemo na pobjedu i nadam se da ćemo je ostvariti.” Na tragu takvog razmišljanja je i pojačanje Tuzla Cityja Ivan Sesar.”Utakmica je sama po sebi velika i donosi poseban naboj i mi naravno poštujemo ekipu Slobode i vezano sve za njihov klub, ali isto tako vjerujemo i u sebe. I siguran sam da ako sutra uđemo u utakmici kako treba i ako ispoštujemo zahtjeve koje šef postavlja nama da ćemo tada ostvariti pozitivan rezultat, a za nas je pozitivan rezultat samo tri boda.” 

No, s druge strane igrači, stručni štab ali i rukovodstvo FK Sloboda očekuje tri boda u narednom meču.

”Bolje stojimo na tabeli, oni su dole u toj situacija koja nije baš najbolja. Očekujem pune tribine, očekujem veliku podršku dobar ambijent i veliku podršku Slobodi. Očekujem da Sloboda pobijedi ne vidim razloga da se to ne dogodi” smatra Senad Mujkanović, predsjednik FK Sloboda.

Utakmica je na rasporedu u subotu od 16:00 sati. Trenutno na tabeli FK Sloboda zauzima sedmo mjesto sa 30 bodova, dok je Tuzla City na devetom mjestu sa 24 osvojena boda.