7.8 C
Tuzla
28.11.2023.

UPFBiH traži sastanak s Vladom FBiH zbog cijena električne energije

Nakon što je Udruženje poslodavaca FBiH zatražilo od Vlade FBiH da u skladu sa Zakonom o električnoj energiji u FBiH što prije donese odluku kojom se rast cijena električne energije za privredna društva ograničava na 20 posto za 2023., a odluka još nije donesena, UPFBiH je uputilo zvanični zahtjev Vladi FBiH za održavanje sastanka o ovoj temi.

Iz UPFBiH je zatraženo da što prije bude održan sastanak o temi utvrđivanja – ograničenja cijena električne energije za privredna društva u 2023.

– Kako je pitanje cijene električne energije od izuzetnog značaja za poslovanje privrednih subjekata u FBiH, neophodno je i hitno da do kraja tekuće godine, u skladu sa Zakonom o električnoj energiji u FBiH, ograničite, odnosno, utvrdite cijenu električne energije za privredne subjekte za 2023. – navodi se u zahtjevu UPFBiH upućenom Federalnoj vladi.

Udruženje predlaže da sastanak bude održan do kraja oktobra radi blagovremene pripreme te odluke i njenog uvrštavanja na dnevni red neke od narednih sjednica Vlade FBiH, kako bi odluka bila na snazi već od 1. januara 2023., saopćeno je iz UPFBiH.

Vezane vijesti

TUZLA