11.7 C
Tuzla
03.10.2022.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH: Pojačane kontrolne aktivnosti

Uprava za indirektno oporezivanje provesti će pojačane kontrolne aktivnosti poreznih obveznika  “proizvođača betona”, na području cijele Bosne i Hercegovine i to one koji imaju prijavljenu šifru djelatnosti:

  • 23.61 – Proizvodnja proizvoda od betona za građevinarstvo,
  • 23.63 – Proizvodnja gotove betonske smjese,
  • 23.69 – Proizvodnja ostalih proizvoda od betona, cementa i gipsa,
  • 42.11 – Gradnja cesta i autocesta,
  • 42.99 – Gradnja ostalih građevina niskogradnje.

Ova akcija sprovodi se u cilju boljeg uvida u evidentiranje obračuna proizvodnje a samim time i do prikazivanja stvarne realizacije, te uvida u postojanje potencijalnih nepravilnosti ili zloupotreba. Pojačane kontrolne aktivnosti provoditi će se do kraja 10 (desetog) mjeseca 2020. godine.

Svjesni činjenice da ponekad porezni obveznici propuste da izvrše svoje obaveze – iz neznanja, nemara ili namjerno, ovim putem pozivamo porezne obveznike koji se bave predmetnom djelatnošću da pregledaju svoje knjigovodstvene evidencije i u cilju pravilnog prijavljivanja svoje obaveze eventualno podnesu izmjene PDV-e prijave. Kontrole poslovanja obveznika “proizvođače betona” vršiti će se uvidom u stanje zaliha i dokumentacije u poslovnim prostorijama poreznih obveznika.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju trošarinskih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

POSLJEDNJE DODANO