20 C
Tuzla
02.12.2023.

Upriličen prijem 40 brucoša u Visoku školu računarstva i informatike EMPIRICOM

Umjesto Visoke škole Empirica koja je radila kao odjeljenje iz Brčkog, od ove godine u Tuzli samostalno posluje Visoka škola računarstva i informatike Empiricom. Danas je održan prvi svečani akademski čas za brucoše u okviru nove škole. Uvedeni su neki noviteti a veliki broj studenata, prema riječima direktora škole, je zainteresovan za nove studijske programe.

“Odziv je dosta dobar obzirom da smo u sklopu novog fakulteta uveli nove studijske programe. Ono što je vrlo atraktivno i gdje se prijavilo dosta studenata je programsko inžinjerstvo a dobar odziv je i na našim ostalim studijskim programima: inžinjerska informatika, multimedijalno računarstvo kao novi studijski program i poslovna informatika koju smo radili i ranije a koja ima jednu specifičnost a to je dvojna slovenačko-bosanska diploma”, kaže Muhdin  Mujačić, direktor Visoke škole računarstva i informatike Empiricom.

Direktor škole Muhdin Mujačić poželio dobrodošlicu studentima

Iako je epidemiološka situacija gotovo sve obrazovne ustanove stavila na test kada je u pitanju održavanje online nastave, u Visokoj školi Empiricom su se, kako kažu, dobro snašli. Budući da raspolažu savremenom tehnološkom opremom, nastava se brzo prilagodila novim uslovima a isto planiraju i u narednom periodu.

“Mi smo tehnološki lideri kad je obrazovanje u pitanju i korištenje online tehnologije. Dakle od samog našeg početka smo koristili najsavremeniju tehnologiju tako da nas pojava epidemije nije omela u izvođenju nastave a pogotovo sada po ovim novim preporukama koje imamo, naši studenti će slušati kombinovanu nastavu”, tvrdi Mujačić.

Visoka škola Empiricom pružila je još jednu šansu budućim studentima i produžila upis do kraja ovog mjeseca. Osim redovnog studija, u ponudi je i kombinovani studij na daljinu koji se organizuje preko  platforme za e-učenje.

Vezane vijesti

TUZLA