Urnebesna komedija „Jel tražite sobu?“ u četvrtak na repertoaru BKC-a Živinice

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Publika će i ovog četvrtka u živničkom BKC-u uživati u zanimljivom kulturnom događaju, a riječ je o komediji „Jel tražite sobu?“ u kojoj igraju Meliha Fakić i Siniša Udovičić, a koja će biti odigrana u nastavku teatarske revije „Četvrtkom u pozorište“.

Predstava “Je l’ tražite sobu?” autorski je projekat Melihe Fakić. Riječ je o tragikomediji u kojoj se prepliću životi običnih ljudi. Prisutnost bosanskog humora, sukob generacija, satira i pregršt zanimljivih preokreta svojevrsna su i emotivna obiljeżja ove predstave.
Na sceni su Meliha Fakić, koja igra teta Diku, i Siniša Udovičić u ulozi njenog studenta podstanara.
Autor projekta Meliha Fakić je o ovome tekstu, između ostaloga rekla: “…i veliki pisac Ernest Hemingway dao je jednu poruku, kao uputu za one koji se žele baviti pisanjem, a ona glasi: “Očistite jezik, ogolite ga do kostiju” – što bi značilo: koristite jednostavan jezik – da vas svi razumiju!
Draga publiko uživajte, voli Vas vaša Melih Fakić”.

Svi posjetioci će i ovog četvrtka moći pogledati izložbu slika, fotografija, plakata i afiša, u povodu 45 godina Gradskog pozorišta Živinice, a ovaj četvrtak će u Teatar klubu biti otvorena i izložba slika nastalih na likovnoj koloniji u Bosanskoj kući, u Baricama.

Cijena ulaznice je 5 KM, a sve informacije i rezervacije na br. tel.035/773-908 ili na fb stranici JU BKC Živinice.