Uručeni indeksi brucošima na Evropskom univerzitetu Brčko distrikt

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Od svog osnivanja do danas Evropski univerzitet Brčko distrikt stipendirao je više od dvije hiljade studenata. Također, brucoši će i ove akademske godine uživati u pogodnostima, a jedna od njih je i besplatno studiranje tokom jedne godine studija. Ovu, ali i brojne druge prednosti prepoznali su danas upisani studenti.

”Upisujemo studente na šest različitih univerziteta, otvorili smo  i 12 novih smjerova. Do sada imamo 45 smjerova, do sada imamo 420 upisanih studenata. Pošto je otvoren novi upisni rok očekujemo da će ta brojka i narasti”- kazao je Akademik prof. dr Rudika Gmajnić, prorektor za nauku i međunarodnu saradnju Univerziteta i dekan Fakulteta zdravstvenih nauka.

Među 420 upisanih studenata je i Selma Sejdić koja u kvalitet studija ni malo ne sumnja.

”Upisala sam ekonomiju smjer menadžment i poduzetništvo. Profesori su pristupačni i prilagođavaju se studentima. Studirala sam u Zagrebu sada ovdje studiram baš ovdje jer smatram da je ovaj fakultet jedini na razini onih u Evropi i priznat je tamo, tako da nemam straha da mi neko neće priznati diplomu ili nešto slično” – kazala je Selma Sejdić.

Također, i Aldin Kopčalić se odlučio za Evropski univerzitet Brčko distrikt, tačnije za Pedagoški fakultet na ovom univerzitetu.

”Smatram da će mi ovaj fakultet pružiti znanje kako bih se mogao baviti tim poslom tj tim zanimanjem. Smatram da je to usko povezano… ja se već dugo bavim omladinskim aktivizmom” – kazao je Aldin Kopčalić.

”Profesori su jako fleksibilni i to je to.. nadam se nakon završenog studija da ću se okrenuti samostalnom poslu” – istakla je Edisa Ljuca .

Da je optimizam koji vlada među brucošima Evropskog univerziteta utemeljen pokazuje i životno iskustvo onih koji su prethodnih godina diplomirali.

 

”Po našim informacijama gotovo 100% su našli posao i to u struci sa koliko god se problema suočavali. Upisujemo sada devetu generaciju.Čak i u prekomorskim državama naši studenti rade… a o Bosni i Hercegovini da ne govorim. Skoro da nema institucije u kojoj nema nekog od naših studenata” – rekao je akademik prof. dr Rudika Gmajnić, prorektor za nauku i međunarodnu saradnju Univerziteta i dekan Fakulteta zdravstvenih nauka.

Na put ka boljoj budućnosti tako je danas kročilo 420 studenata kojima će se sigurno i na sljedećem roku pridružiti još brucoša. Nakon prigodnog obraćanja, poruka podrške, brucošima su uručeni i indeksi.