Uspješan nastup na dvije karate manifestacije karatista KK „DO“ Tuzla

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

24.02.2019. godine u Beogradu u organizaciji Karate kluba MB Sport Beograd održan IX Međunarodni karate turnir Mavashi 2019, na kojem su nastupile 5 država: Srbija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Slovenija i Crna gora.

“Naš klub Trebalo predstavljati četvoro takmičara ali nažalost dvoje je izostalo radi problema sa gripem, dok su nastupe imali Sandro Krešić i Stefani Krešić, koji svojim protivnicima jednostavno nisu dali da im naprave niti jedan poen.” – kažu iz KK DO.

U finalu su radili sa balkanskim prvacima koje su takodje pobijedili bez izgubljenog poena te time zauzeli prva mjesta i pobjedničke pehare Sandro u kategoriji kadeti +70 kg , dok je Stefani radila kategoriju juniorke +59.

Također su karatisti nastupili u Sarajevu, na prvom Baščaršija open turniru , gdje su ostvarili izuzetan rezultat osvojivši 6 medalja od čega 3 zlatne,1 srebrenu i 2 bronzane.

Zlatne medalje osvojili su:
1. Šejla Aščić borbe 9 godina -32
2.Tea Hadžihrustić borbe 11 godina -44
3.Amina Delić kate 7 godina

Srebrena medalja:
1.Šejla Aščić kate 9 godina

Bronzane medalje:
1.Osman Bešić borbe 9 godina -30
2.Tarik Salihović kate 11 godina

Dvije bronzane učesničke medalje osvojila je naša Mirijam Stijepić u kategoriji 9 i 10 godina. Ekipe vodili treneri Anto Krešić i Morislavka Božić.