5.5 C
Tuzla
07.12.2022.

Ustavni sud FBiH oglasio se povodom navoda iznesenih na 13. vanrednoj sjednici Doma naroda PFBiH

Ustavni sud Federacije BiH oglasio se danas saopćenjem za javnost povodom navoda iznesenih na 13. vanrednoj sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH od 20.10.2022. godine, koji se odnose na rad Vijeća za zaštitu vitalnih interesa ovog suda.

– Vezano za navode iznesene na 13. vanrednoj sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH od 20.10.2022. godine, koji se odnose na rad Vijeća za zaštitu vitalnih interesa ovog suda, a u cilju istinitog i pravovremenog informisanja javnosti, obavještavamo da je u, na sjednici u spomenutom predmetu Vijeća vezano za postupak zaštite vitalnog interesa bošnjačkog konstitutivnog naroda, donesena konačna i obavezujuća Odluka Vijeća broj: U-41/13 dana 21.04.2015. godine – navodi se u saopćenju.

Iz Ustavnog suda FBiH podsjećaju da je ova odluka Vijeća dostavljena strankama u postupku, podnosiocu zahtjeva, Klubu izaslanika bošnjačkog naroda i Domu naroda Parlamenta Federacije BiH na ruke predsjedateljice Doma, koji su je zaprimili još 12.05.2015. godine.

– Istovremeno o stavu Vijeća i razlozima za donošenje odluke kojom je postupak obustavljen možete se informisati iz njenog obrazloženja, jer je istovremeno kada je i upućena strankama u postupku objavljena na web stranici Ustavnog suda Federacije Bosne i Hercegovine – navodi se u saopćenju.

POSLJEDNJE DODANO